Zo gaan we samen voor minder energieverbruik en méér duurzame energie (RES 1.0)

Om klimaatverandering binnen de perken te houden werken we aan de uitwerking van het Nederlandse Klimaatakkoord. Iedere gemeente levert hier een bijdrage aan. In 2021 hebben daarvoor 30 energieregio’s in Nederland, waaronder de regio Drechtsteden, de Regionale Energiestrategie (RES) opgeleverd. Hierin staan keuzes over het besparen van energie, duurzame mobiliteit, duurzaam opwekken van energie en het aardgasvrij maken van gebouwen tot 2030. 2030 Is een belangrijke stap naar 2050. Dan willen we bijna geen CO₂ meer uitstoten en volledig van het aardgas af zijn.

De RES, versie 1.0, van onze regio is ondertekend door de zeven Drechtstedengemeenten, de twee waterschappen en de provincie Zuid-Holland. Aan deze RES hebben ook Stedin, HVC, bedrijven, maatschappelijke organisaties en natuurlijk inwoners uit de regio een belangrijke bijdrage geleverd. Samen gaan we voor minder energieverbruik en méér duurzame energie. Hoe precies? Dat lees je in de RES 1.0.

Lees de RES 1.0

Op res-drechtsteden.nl, een website in het teken van de RES 1.0, wordt in enkele minuten simpel uitgelegd waarom de Regionale Energiestrategie nodig is en hoe we dit als Drechtsteden aan gaan pakken.

Liever het volledige document lezen? Dat kan hier.

Heb jij onze RES in het kort al gelezen? Plaats hier onder een reactie!