Actuele projecten RES 1.0

De eerste initiatieven 'zon op land' in de Drechtsteden zijn in projectparticipatie. Dit zijn grootschalige projecten voor het opwekken van duurzame zonne-energie op land. Iedereen is welkom om mee te praten. Onderaan leest u per initiatief meer over het project.

ACTUEEL

Denk nu mee over de eerste ‘zon op land’ initiatieven, grootschalige projecten voor het opwekken van duurzame zonne-energie op land:

Zonnepark Kijfhoek
Zonnepark SliedrechtZonnepark BetuwelijnOverige initiatieven

PROCES

Tijdslijn projecten

Sinds 3 januari kunnen initiatiefnemers ideeën en voorstellen inbrengen voor zonneprojecten op land in onze regio. Er zijn tot nu toe 12 ideeën en voorstellen binnen gekomen via ons participatieplatform 'Denk mee'. Gemeenten en provincie voeren hierover gesprekken met de initiatiefnemers. De eerste initiatiefnemers zijn gestart met de projectparticipatie, wat betekent dat de ideeën en voorstellen besproken worden met geïnteresseerde omwonenden en overige stakeholders. De verantwoordelijkheid voor deze projectparticipatie ligt bij de initiatiefnemers. Zij moeten de participatie kenbaar maken via het participatieplatform. Alle projecten in participatie komen op deze pagina. Zodat iedereen altijd op de hoogte is wat er speelt in de omgeving.

Heeft u ook een idee of voorstel voor een zonneproject in de Drechtsteden?

U kunt het hele jaar ideeën en concrete projectvoorstellen inbrengen via dit participatieplatform 'Denk mee'.

Wilt u financieel deelnemen aan de zonneprojecten?

Bent u meer geïnteresseerd in mogelijkheden om financieel deel te nemen in één of meer van de zonneprojecten? Dan vindt u hier meer informatie over financiële participatie meer informatie.